Kiekvieną dieną norisi kažką naujo ir įdomaus pagaminti pietums. Tada vartau žurnalus, knygas, naršau internetą. Bet būna taip, kad paieškojusi idėjų savo pietums niekas nelimpa nors tu ką. Tada einu barškinti samčiais taip, kaip šauna į galvą :)
Savaitės pradžioje buvome po visų darbų išvažiavę keliom dienom prie jūros, kur nereikėjo galvoti: ką gaminti pietums? Atsipalaidavau, paiilsėjau ir... pasiilgau savo virtuvės. Tad grįžusi namo puoliau virti sriubos.
Šį kartą sriubai naudojau "Lapino puota" ančiukų skrandukus, sriubą viriau su šviežiais agurkais, tad skonis buvo... mmm, tobulas. Dievinu tokias sriubas, kurios gaunasi iš pirmo karto puikiai ir nereikia jokių receptų.
Rašau taip, kaip aš gaminau.
250 g "Lapino puota" švieži ančiukų skrandukai
200 g perlinių kruopų
2 morkos
1 didelis svogūnas
4 trumpavaisiai agurkai
pundelis krapų
2 l sultinio ( naudojau vištienos)
žiupsnelis druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis džiovinto raudonėlio
šlakelis aliejaus
Perlines kruopas išmirkykite (bent jau 3 val), o ančių skrandukus išvirkite.
Išvirtus ančių skrandukus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Į sultinį suberkite perlines kruopas ir pavirkite apie 45 min.
Keptuvėje su aliejumi apkepinkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną. Kai daržovės suminkštės, sudėkite į sriubą. Dėkite smulkintus ančių skrandukus, kubeliais pjaustytus agurkus ir pavirkite dar 10 minučių.
Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliu, suberkite smulkintus krapus ir išjungę viryklę uždengus dangčiu puodą palaikykite kelias minutes skoniams susijungti.
Skanaujame.
No comments:
Post a Comment