Ar galite patikėti, kad Velykos jau kitą savaitgalį? Aš niekaip. Nepasiruošiau joms dar ir ką gaminsiu-nežinau. Na nieko, sugalvosiu kažką įdomaus.
O dabar rašau savo tobulai skanių pietų receptą, kuris patiks visiems jūrų gėrybių mėgėjams. Krevetės.
4 asmenims,apie 10 min + laikas šaldytuve
1 laimas
100 ml kokosų pieno
2 skiltelės česnako
žiupsnelis aitriosios paprikos granulių
2 šaukštai sojos padažo
800 g krevečių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
alyvuogių aliejaus
Dubenyje sumaišykite kokosų pieną, išspaustus česnakus, paprikos granules, sojos padažą, laimo sultis bei nutarkuotą laimo žievelę. Sudėkite krevetes be kevalų ir išmaišykite, kad krevetės pasidengtu marinatu. Dėkite dubenį valandai į šaldytuvą.
Ant medinių iešmelių suverkite krevetes.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite krevečių iešmelius. Kepkite apie 3 min. iš kiekvienos pusės ant lengvos kaitros.
Tiekite su ryžiais ir norimomis salotomis.
No comments:
Post a Comment