Tuesday 23 April 2019

Lašiša su pankoliais

Vaikams prieš miegą skaitome pasakas, suaugusieji - rimtas knygas. O aš šalia lovos pasidėjusi esu kulinarines knygas arba žurnalus. Tad mano sapnai būna arba saldūs, arba sotūs... Priklauso nuo to, kokią knygą skaičiau prieš užmiegant.
Paskutiniu metu pas manę "ant bangos" kulinarinis žurnalas "Virtuvė nuo... iki...", turiu ir naujus ir senesnius numerius, ir juos prieš miegą skaitau. Prisidedu +, kurie reiškia, kad greitu metu aš šį receptą išbandysiu. Aišku, prisikaupė jų jau visa galybė ir dar daugiau, tad šiandieną vienas iš "tų" receptų.
Tai puikus receptas, kurį paruoš ir vaikai su minimaliomis suaugusiųjų įsikišimu. Tad puikus patiekalas artėjančios Mamos dienos proga.
Labai skanus patiekalas, puikiai draugauja čia pankolis su citrusiniais vaisiais.

2 asmenims,  apie 40 min.

2 dideli lašišos didkepsniai
1 apelsinas
1 citrina
2 pankoliai
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
šviežių krapų

Įkaitinkite orkaitę iki 135 C.
Į aliejumi pateptą kepimo indą suberkite smulkintus pankolius, apelsino ir citrinos griežinėlius. Ant jų uždėkite lašišos didkepsnius, pagardinkite druska bei pipirais. Viską apšlakstykite aliejumi.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 30 min.
Tiekiant užbarstykite smulkintais krapais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...