Koks patiekalas jums yra tas tikras lietuviškas? Cepelinai? Kugelis? Šaltibarščiai? O gal kaip viena tinklaraštininkė rašė:koldūnai?
Paskutiniu matu daug domėjausi lietuviška virtuve, daug skaičiau apie ją, gaminau... Daug patiekalų atkeliavo iš kitų šalių ir prigijo mūsų krašte, tad sunku ir pasakyti, kuris tas tikrasis, lietuviškas.
Nežinau kaip jums, bet man pats lietuviškiausias patiekalas yra Žemaitiškas kastinys.
Nors aš kilusi iš žemaitijos, bet mano šeimoje jis nebuvo gaminamas arba aš nepamenu.
Šiandieną sugalvojau pabandyti pagaminti pati šį visų išgirtą patiekalą. Perverčiau daugybę receptų ir radusi kulinariniame žurnale šį receptą išbandžiau.
4 asmenims, apie 90 min.
375 g grietinės
4 šaukštai sviesto
2 skiltelės česnako
žiupsnelis krapų arba kmynų
Šaukštą grietinės ir sviestą sukite mediniu šaukštu. Susidarius kruopelytėms, sukite įstačius į kitą indą su karštu vandeniu( neperšildykite). Iškelkite iš vandens, vėl dėkite šaukštą grietinės ir šildant sukite. Taip kartokite, kol sudėsite visą grietinę. Baigiant sukti masė turi būti vientisa. Pradėjus masei tirštėti sudėkite išspaustą česnaką, gerai išmaišykite. Užberkite smulkintų šviežių krapų.
Jei sukant pamatysite besiformuojančias sviesto kruopelytes, būtinai puodą dėkite ant dubens su verdančiu vandeniu ir sukite, nes kitaip padarysite ne kastinį, o sviestą.
Valgykite su virtomis bulvėmis.
Šaltinis:žurnalas Lietuviška virtuvė
No comments:
Post a Comment