Tuesday 19 March 2019

Vištiena su smidrais

Pavasaris jau čia ir tai reiškia, kad smidrų sezonas jau čia pat ir jų valgysim daugiau nė paprastai.
Negaliu pasakyti, kad smidrai yra tai, be ko neįsivaizduoju savo virtuvės, bet... Aš ją atrandu iš naujo ir būtent smidrai su vištiena yra kaip brolis ir sesuo - neišskiriamas tendemas.
Mėgstu greitus patiekalus,tad mano virtuvėje atšilus orams karaliauja būtent kelių minučių patiekalai.
Vienas iš jų šiandieną pristatomas jūsų teismui.

2 asmenims, apie 30 min.

3 šaukštai sojos padažo 
1/2 šaukšto medaus ( Brolių medus)
1/2 šaukšto tarkuoto imbiero
1 šaukštelis krakmolo
3 mažos vištienos filė
apie 20 smidrų
4 skiltelės česnako
žiupsnelis druskos
šlakelis aliejaus

Sumaišykite dubenėlyje sojos padažą, medų, tarkuotą imbierą ir krakmolą. Atidėkite į šoną.
Vištieną supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais ir lengvai pasūdykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepinkite smidrus( prieš tai supjaustykite nedideliais gabaliukais). Sudėkite smulkintus česnakus ir dar pakepinkite, kol česnakai paskleis malonų aromatą. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.
Į tą pačią keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir apkepinkite vištieną po 4 min. iš kiekvienos pusės. Supilkite padažą ir maišant pakepkite porą minučių, sudėkite apkepintus smidrus ir išmaišykite. Išjunkite viryklę ir kvieskite šeimą prie stalo.
p.s. garnyrui rinkitės tai, ką mėgstate.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...