Tuesday, 19 March 2019

Keptas "Camembert" sūris su medumi ir riešutais

Šis užkandis patiks visiems sūrių mylėtojams ir ne tik. Kažkada slampinėjau viena po namus ir galvojau, ką tokio lengvo pasigaminti sau. Tada šaldytuve akys užkliuvo už dėžutės sūrio ir kibau į darbus.
Tai ne tik skanus užkandis, bet ir greitai paruošiamas.
Riešutus naudokite kokius mėgstate, aš namuose radau pakelį pekano riešutų, tai juos ir sunaudojau, žinokit puikiai tiko.
Medus vėl - Brolių medus. Jo visada yra mano spintelėje ( ačiū broliams ), tad visada naudoju tik jį.

1 dėžutė "Camembert" sūrio
3 šaukštai medaus
saujalė pekano riešutų

Smulkintus riešutus sumaišykite su medumi.
Sūrį išimkite iš dėžutės, nuimkite pakuotę ir sūrį įpjaukite ne iki galo kelis kartus. Dėkite sūrį atgal į medinę dėžutę ant viršaus uždėkite medaus ir riešutų masę ir kepkite 180 C orkaitėje maždaug 15 min.
Sūris iš išorės bus tvirtas, o viduje - minkštas.
Skanu valgyti su duonos lazdelėmis.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...