Friday 29 March 2019

Velykinis sumuštinių tortas

Kai reikia sugalvoti kuo pavaišinti draugus, gimines ar artimuosius viena ar kita proga (o kartais ir be jos), visada pagalvoju apie du tortus:vienas būna saldus, o kitas- šis. Tai tortas su kuriuo neprašausi pro šalį. Pavydžiui  man asmeniškai saldūs desertai nereikalingi, svarbiausia, kad būtu salotų, mėsos, silkės...Šis sumuštinių tortas paprastas, bet labai gardus ir nepavaldus metų laikui. Jei norite tapti vakaro žvaigžde, rekomenduoju pagaminti šį mėsišką tortuką.
Aš naudojau "Vilniaus paukštynas" naujieną:tradicinį virtą vištienos krūtinėlės filė kumpelį premium klasės. Tačiau jei jums labiau žuvis, tuomet galite dėti vietoj vištienos kumpelio-rūkytą lašišą. Aš sluoksniavau būtent su vištienos krūtinėles file ir avokadų pertepimu. Skonis tikrai puikus.
Tad jei norite sublizgėti per Velykas prieš visus - gaminkite būtent tokį tortuką, o ne saldų. Patikėkite manimi, šis bus grečiau suvalgytas nei koks saldus tortas su riebiu kremu :)

6 asmenims, apie 1 val.+ laikas šaldytuve

4 kiaušiniai
2 avokadai
3 šaukštai smulkintų petražolių
1 citrinos žievelė
4 šaukštai grietinės
250 g tradicinio virto vištienos krūtinėlės filė kumpelio
300 g Philadephia sūrio ( be priedų)
2 šaukštai grietinės arba graikiško jogurto be priedų
4 ridikėliai
keli spalvoti maži pomidorai
keli baziliko lapeliai
 žalumynų šonams puošti
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
apie 10 forminės baltos duonos riekelių

Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite ir nulupkite. Avokadus išskobkite ir sutrinkite šakute. Kiaušinius smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, trintus avokadus, smulkintas petražoles, sudėkite grietinę ir nutarkuotą citrinos žievelę. Pagardiname druska bei pipirais. Išmaišome.
Vištienos kumpelį supjaustome kubeliais.
Imame tortinės formą nuimamais šonais ir į ją sudedame sluoksnį duonos riekelių.Formuojame taip, kad neliktu tarpelių ir visas dugnas būtu padengtas duona.
Dedame puse kiaušinių-avokadų masės ir tolygiai paskirstome per visą plotą. Užberiame puse kumpelio kubelių. Ant viršaus vėl dedame duonos sluoksnį, vėl kiaušinių - avokadų masę, vištienos kubelius. Uždedame duonos sluoksnį, lengvai paspaudžiame ir dedame į šaldytuvą pastovėti kelias valandas. Geriausia per naktį laikyti tortuką šaldytuve.
Ištraukus tortą imame puošti.
Sūrį sumaišome su grietine ir aptepame torto šonus bei viršų. Ridikėlius supjaustome plonomis riekelėmis, pomidorus ketvirčiais, baziliko lapelius išskirstome po vieną.Sudedame visa tai gražiai ant torto viršaus. Šonus puošiame norimais žalumynais. Dedame 30 min. į šaldytuvą, o tada jau tiekiame į stalą.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...