Dar vėsokais pavasario rytais ir vakarais prie karštos kavos norisi šilto pyrago. Aš nesu mėgėja jų kepti, nes kaip minėjau nesame išprotėję dėl kepinių, o ir ne visvien kaip atrodom. Tačiau būna dienų, kai norisi nors mažo gabalėlio deserto, būtent paprasto pyrago be jokių kalnų kremo. Tad šiandieną siųlau pabandyti pasigaminti varškinio pyrago.
apie 10 gabaliukų, laikas:60 min.
200 g braškių
3 bananai
300 g varškės
300 g kvietinių miltų
250 g sviesto
5 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Sviestą ištrinkite su cukrumi iki vientisos masės.
Po vieną muškite kiaušinį ir vis plakite toliau.Į masę palaipsniui berkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
Į gautą masę sudėkite varškę ir dar kartą gerai išmaišykite.
Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite puse tešlos. Ant tešlos sudėkite pjaustytus bananus, braškes ir užpilkite likusia tešla.
Kepkite 45 min.180 C orkaitėje.
No comments:
Post a Comment