Thursday 28 March 2019

Sumuštiniai su keptu forminiu vištienos kumpeliu su špinatais ir kriaušėmis

Grįžusi namo į Lt. visada aplankau prekybos centrus ir apsidairau ką naujo siūlo. Šį kartą pc Maxima akys užkliuvo už naujų Vilniaus paukštyno produktų. Atrodo viliojančiai, tad nusipirkau. Tai puikus produktas tiek pusryčių sumuštiniams, tiek netikėtai užgriuvus svečiams. Mano šeima paragavusi keptą forminį vištienos kumpelį su špinatais vienareikšmiškai iškėlė 4 nykščius į viršų. O aš džiaugiuosi atradusi dar vieną puikų gaminį.
Šį kartą dalinuosi labai greitai pagaminamais užkandžiais, kurie tiks ne tik savaitgalio pusryčiams, užgriuvus netikėtiems svečiams, bet ir... Velykų stalui.
Kaip žinia vištiena puikiai draugauja tiek su vaisiais, tiek su uogomis, tad šiuos užkandžius ruošiau su kraušėmis.

15 vnt. apie 25 min.

1/2 ilgos bagetės
100 g kreminio sūrio
100 g ožkų sūrio
1/2 citrinos sulčių
200 g Vilniaus paukštynas kepto forminio vištienos kumpelio su špinatais
2 kriaušės
papuošimui liucernos daigų
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
šlakelis augalinio aliejaus

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Bagetę supjaustome plonomis riekelėmis ir sudedame ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi. Riekeles pašlakstome aliejumi ir pabarstome pipirais. Dedame į orkaitę ir paskrudiname apie 5-7 min.
Kreminį sūrį sumaišome su ožkų sūriu ir citrinos sultimis.
Ant bagetės riekelių užtepame sūrių mišinio.
Dedame ploną riekute vištienos kumpelio su špinatais, ant viršaus uždedame dvi plonai supjaustytas kriaušės riekeles, puošiame daigais.









No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...