Thursday, 28 March 2019

Kotletai su čiobreliais ir maskarpone

Aš mėgstu paprastumą. Kartais ko gero net per daug. Seniai svajojau apie kotletukus, bet vaikai kaskart nubalsuodavo prieš. O aš taip svajojau apie juos su bulvių koše ir burokėlių salotomis, taip ūkiškai visai :)
Tad sugalvojau, kad visgi reikia juos iškepti, tik šiek tiek kitokius. Ir tada prieš akis iškilo vaizdas kotletų, kuriuos buvau radusi žurnale VMG. Susiradau, pakoregavau pagal savo skonį ir spintelių turinį ir kibau į darbus.
Rezultatas maloniai nustebino, nes kotletai gavosi sultingi, kvapnūs ir labai skanūs. Ir patikėkite manimi, čiobrelis šviežias čia puikiai groja, o maskarpone jam pritaria ne ką prasčiau :)
Tad gal sugundysiu ir jus išbandyti šiandien pietums :)

4 asmenims, apie 30 min.

500 g kiaulienos faršo
5 pievagrybiai
2 šaukštai maskarponės sūrio
1 svogūnas
1 kiaušinis
kelios šakelės čiobrelio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų baltųjų pipirų
aliejaus

Labai smulkiai sukapokite svogūną, pievagrybius ir čiobrelius.
Suberkite į faršą. Sudėkite maskarponės sūrį, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus. Kepkite ant vidutinės liepsnos iš abiejų pusių, kol iškeps.
Valgykite su norimu garnyru.

Šaltinis:VMG žurnalas.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...