Thursday 14 March 2019

Ridikėlių salotos su kepta feta

Nežinau kaip jums, bet man ridikėliai tikra pavasarinė daržovė. Dar tolokai, kol rausime iš savo daržo šiuos gražuolius, bet dabar aš vis dažniau savo krepšyje iš parduotuvės parsinešu jų. Matyt organizmas pats pasako, ko jam norisi ir parduotuvėje rankos pačios tiesiasi link jų.
Šiandieną dalinuosi pavasariniu salotų receptu, kuriam sotumo suteiks feta sūris.

2 porcijos, apie 20 min.

15 nedidelių ridikėlių
1 ilgavaisis agurkas arba 3 maži
kelios šakelės mėtų
2 saujos rukolos
200 g feta sūrio
1 šaukštelis dž. čiobrelio
1 skiltelė česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
šlakelis citrinos sulčių
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos

Išspauskite česnaką ir sumaišykite su dž. čiobreliu, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, maltais pipirais.
Fetos sūrį įdėkite į nedidelę kepimo skardelę ir apliekite sumaišytu mišiniu. Dėkite skardelę į orkaitę ir kepkite 180 C apie 10 min.
Į lėkštes dėkite rukolos, tada ant viršaus puselėmis pjaustytus agurkus, ridikėlius plonais griežinėliais, dėkite mėtų lapelius.
Fetos sūrį perpjaukite pusiau ir uždėkite ant salotų viršaus. Pagardinkite druska.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...