Saturday 16 March 2019

Mongoliška jautiena

Pagaliau galiu prisipažinti, kad ir aš prisijaukinau jautieną. Labai retai ją ruošdavau namuose, o jei ruošdavau, tai tik vyrui, nes aš nežinau kokių įsitikinimų vedama net neragaudavau jos. Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis, kai savo gimtadienį švenčiau su draugėmis braziliškame grill bare, o ten vien jautiena. Paragavau - patiko, tad dabar jau ir namuose ją gaminu ne tik vyrui, bet ir sau, bei vaikams.
Šiandieną dalinuosi puikiu receptu, kurį jau seniai išsisaugojau pinteryje. Žinokite tikrai nuostabus skonis ir patiekalas tikrai vertas pačių didžiausių pagyrų. Mėsa gaunasi minkšta, o padažas lipnus ir labai skanus. Aš vietoj rudojo cukraus naudojau "Brolių medus" su imbieru ir citrina, nes šiam patiekalui naudojamas imbieras, o ir medus su imbieru čia tiko tikrai puikiai.
Tad daugiau nerašysiu nieko, tik parašysiu:Jei mėgsti jautieną - išbandyk!

3 asmenims, apie 25 min.

600 g jautienos sprandinės
5 šaukštai krakmolo
3 šaukštai augalinio aliejaus
100 ml sojų padažo
3 šaukštai medaus
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
3 skiltelės česnako
čili pipirų pagal skonį
svogūno laišku
sezamo sėklų

Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į mišailį, beriame 4 šaukštus krakmolo ir gerai sukratome maišelį, kad jautieną gerai pasidengtu krakmolu.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios kaitros apkepiname jautieną, kol mėsa apskrus. Išimame iš keptuvės ir atidedame.
Sumaišome sojų padažą, medų, išspaustus česnakus, imbierą, smulkintą čili pipirą ir šaukštą krakmolo. Supilame į keptuvę ir pakaitiname iki virimo. Sudedame jautieną ir pamaišome, kad mėsa gerai pasidengtu padažu.
Tiekiant užberiame smulkintus svogūno laiškus, sezamo sėklas.
Valgome su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Šaltinis:therecipecritic





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...