Wednesday, 13 March 2019

Pikantiškos morkų salotos su apelsinu

Ar jau suvalgėte savo dienos daržovių norma? Jei ne, tai šis receptas bus kaip tik.
Instagrame seku vieną merginą Karina, kuri laikas nuo laiko pasidalina skaniais maisto vaizdais, kad norisi bėgti į virtuvę ir gaminti. Šias salotas radau pas ją, tik ji naudojo raudonus apelsinus, o aš, kad ir kaip ieškojau-neradau. Salotas galima valgyti tiek vienas, tiek kaip garnyrą prie mėsos, ypač prie paukštienos patiekalų.
Išbandykite, tikrai skanu.

4 asmenims, apie 15 min.

4 didelės morkos
1 apelsinas
2 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai apelsino sulčių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis citrinpipirių
žiupsnelis sėklų mišinio ( nebūtina)

Morkas nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Česnakus irgi tarkuojame su smulkesne tarkyte. Apelsiną nulupame ir pašaliname kuo daugiau baltos dalies nuo jo, supjaustome stambesniais gabaliukais. Alyvuogių aliejų sumaišome su apelsinų sultimis, druska bei citrinpipiriais ir užpilame šiuo mišiniu salotas. Išmaišome. Gardiname salotas sėklų mišiniu.

Šaltinis:Karina iš Instos :)

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...