Tikriausiai nesumeluosiu sakydama, kad žmonės kurie pietauja mieste, mėgsta valgyti kinų restorane. Maistas ten greitai paruošiamas, nėra brangus, skonis irgi puikus. Aš irgi esu lengvai išprotėjusi dėl kinietiško maisto. Dabar kai namuose pradėjau daugiau gaminti ir išmokau paruošti skanų maistą, tai į restoranus išeiname vis rečiau.
Šiandieną dalinuosi receptu, kuris mano užrašų knygelėje buvo jau seniai pažymėtas sąraše: privalai kuo greičiau pagaminti. Per stiprų lietų nubėgau į parduotuvę nusipirkti ananaso ir užsidariau virtuvėje.
Darbo nedaug, skonis tobulas ir kartosiu vėl ir vėl...
Aš kaip visada dėjau "Brolių medus" medų, tik šį kartą su citrina ir imbieru, tad skonis buvo tikrai super.
4 asmenims, apie 30 min.
100 g sojos padažo
2 šaukštai šalto vandens
2 šaukštai ryžių acto
3 šaukštai medaus
1 šaukštas bulvių krakmolo
2 skiltelės česnako
1/2 šaukštelio malto imbiero
2 šaukštai ananaso sulčių
200 g konservuotų ananasų
500 g vištienos filė
aliejaus kepimui
sezamo sėklų
virtų ryžių
druskos pagal skonį
maltų pipirų pagal skonį
1 ananasas
Vištieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais, pagardiname druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname vištieną.
Kai vištiena apskrus, išimame iš keptuvės ir padedame į šoną.
Padažui sumaišome visus produktus: sojos padažą, medų,ryžių actą, maltą imbierą, išspaustus česnakus,ananaso sultis, šaltame vandenyje ištirpintą krakmolą. Viską gerai išmaišome ir supilame į keptuvę. Paverdame padažą kelias minutes ir sudedame supjaustytus ananasus, apkepintą vištieną ir uždengę dangčiu troškiname apie 10 min. ant lengvos liepsnos. Užberiame sezamo sėklų.
Ananasą perpjauname per pusę, išgramdome vidų ir sudedame ryžius ir vištieną.
Šaltinis:justataste, bet kai ką dariau pagal save.
No comments:
Post a Comment