Ar mėgstate varškės apkepus? O juos kepate dažniausiai saldžius ar kokio nors skonio? Aš labai mėgstu varškės apkepą pusryčiams arba lengvai vakarienei, o vyras vietoj deserto. Šiandieną dalinuosi kiek neįprastu varškės apkepo receptu, nes jis su... keptais česnakais. Taip, taip, tikrai, su česnakais. Česnakas čia neužgožia savo skoniu apkepo, gal labiau sušvelnina apkepo saldumą.
Galite kepti viename inde arba kaip aš mažuose indukuose, kur kiekvienam bus po porciją.
6 vnt. apie 45 min.
500 g varškės
200 g cukraus
2 šaukštai ištirpinto sviesto
3 skiltelės česnakų
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis grietinėlės
žiupsnelis druskos
Į 180 C orkaitę dedame česnako skilteles ir kepame, kol jos suminkštėja.
Pertrintą varškę sumaišome su ištirpintu sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, manais, grietinėle, citrinos žievele, druska bei kiaušiniais. Iškepusius česnakus sutriname ir įmaišome į varškės masę. Viską gerai išmaišome.
Dedame varškės masę į mažus indelius ir kepame 180 C. apie 15 - 20 min.
Jeigu kepsite viename inde, tada ir kepimo laiką ilginkite iki valandos arba, kol apkepas iškeps ir gražiai paruduos.
Skaniausias ištrauktas iš orkaitės, bet ir šaltas labai skanus.
No comments:
Post a Comment