Monday, 18 March 2019

Brokolių ir ridikėlių salotos

Pas mus šiandien tikras pavasaris, tad ir lėkštėje tai jaučiama. Norisi daugiau žalumynų, o ne sunkaus maisto.
Šiuo metu tikras brokolių salotų vajus, pilnas internetas įvairių jo salotų. Aš dalinuosi nauju atradimu, kuris tikiuosi ir jums patiks.
Puikios salotos tiek prie mėsos, tiek lengvai vakarienei ar net į darbo dėžutę įsidėti.

didelis dubuo, apie 20 min.

2 nedideli brokoliai
1 ilgavaisis agurkas
15 ridikėlių
1 raudonas svogūnas
150 g feta sūrio
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas obuolių acto
žiupsnelis druskos

Brokolius išskirstome žiedynais ir apverdame. Perliejame šaltu vandeniu, kad neprarastu spalvos.
Agurką supjaustome kubeliais, ridikėlius ketvirčiais, svogūną - kubeliais. Visas daržoves sudedame į dubenį. Fetos sūrį supjaustome nedideliais gabaliukais. Pagardiname druska ( nepadauginkite, nes feta turi sūrumo).
Padažui sumaišome majonezą, grietinę ir actą. Šiuo padažu užpilame salotas ir išmaišome.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...