Pavasario sezonas atidarytas.
O ką tai galėtu reikšti? Ogi tai, kad į mūsų virtuvę beldžiasi šviežios daržovės, žolelės, lengvesnis maistas... Aš jau ir kavą sode geriu prie žydinčių tulpių :)
Seniai negaminau vištienos, tad vakar ponia karaliavo ant mūsų stalo, šalia buvo labai skani ridikėlių salsa (įrašas bus vėliau), o ši vištiena buvo tokia skani, kad ją puikiai įvertino visi ragavusieji. Darbo nedaug, skonis laaaaabai skanus, o dar tas lipnumas...
Išbandom būtinai.
4 asmenims, apie 1 val + laikas marinavimui
100 ml sojos padažo
100 ml saldžiarūgščio padažo
2 šaukštai žuvies padažo
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
1 kg vištienos blauzdelių
sezamo sėklų
Dideliame dubenyje sumaišome visus padažus ir tarkuotą imbierą. Sudedame vištieną ir gerai apvoliojame padažu. Dedame dubenį į šaldytuvą ir palaikome kelias valandas ( galima ir per naktį).
Į kepimo skardą sudedame vištieną ir užpilame padažu. Dedame į 180 C kepti 40 min. arba, kol vištiena iškepa ir paskrunda.
Iškepus apiberiame sezamo sėklomis.
Valgėme su ridikėlių salsa ir ryžiais.
Naudojau tokį padažą ir jis būtent tą gerą skonį suteikė čia.
No comments:
Post a Comment