Monday 25 March 2019

"Dutch baby" su svogūnų laiškais ir sūriu

Pagaliau vėl prisiruošiau brūkštelti ką nors skanaus į blogą.
Visą tą laiką, kol blogas tylėjo aš dirbau prie vieno projekto, kurio rezultatus pamatysite vėliau, kai tam bus laikas. Buvo taip, kad net naktį nubudusi galvodavau: kaip padaryti? o gal taip daryti? Žodžiu daug jaudulio, nerimo, minčių... Tačiau viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Darbai priduoti, o aš vėl grįžtu į savo numylėtą blogą.
Šiandieną išleidusi šeimą į mokyklą ir darbus aš ramiai apsiprekinau ir pasiruošiau karališkus pusryčius. Man mėgstančiai svogūnų laiškus tai tiesiog tobulas pusryčių variantas, bet kas mėgsta lengvus pietus ar vakarienę, šis blynas tiks ir tam.
Sūrį naudojau feta, nes ožkos sūrio neradau pirkti vietiniame prekybos centre ( o juk dėl jo ir ėjau ten), tad puikiai tiko ir jis.

1 labai alkanam arba 2 nelabai, apie 35 min.

3 stiebai svogūno laiškų
1 šaukštas sviesto
3 šaukštai miltų
2 kiaušiniai
100 ml pieno
1 nedidelis pundelis krapų
100 g sūrio ( feta arba ožkų)
žiupsnelis druskos
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Kepimo indą ištepame sviestu ir dedame į orkaitę, kad jis ištirptu.
Kiaušinius išplakame su pienu, suberiame miltus ir pastoviai maišome, kad neliktu  gabaliukų. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkiname ir suberiame į kiaušinio plakinį, pagardiname druska bei pipirais. Išmaišome.
Supilame tešlą į kepimo indą, ant viršaus užberiame smulkinto sūrio ir dedame į orkaitę kepti apie 15 min.
Skanaus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...