Wednesday 27 March 2019

Kišas su pomidorų skonio virta vištienos krūtinėle ir bri sūriu

Kišas yra puikus kepinys. Jis gali būti kasdieniškas, o gali būti ir šventinis. Gali būti kuklus iš paprastų produktų arba pagardintas įmantriais produktais.
Šį kartą dalinuosi puikiu šventiniu kišu, kuris tiks tiek šeimos susibūrimams, tiek gimtadienio ar Velykų stalui.
Gaminau šį kišą su "Vilniaus paukštyno"  pomidorų skonio vištienos kumpeliu. Tai premium klasės, kurios produktai pagaminti iš kokybiškos vištienos ir labai skanūs. Ypač sužavėjo mus pomidorų skonio virtas vištienos krūtinėlės kumpelis. O šį kišą puikiai įvertino ir šeimos draugai, tad... Bėgame į parduotuvę , perkame "Vilniaus paukštyno" produkcijos ir gaminame. Patikėkite manimi svečiai bus sužavėti.

6 asmenims,apie 2 val.

Tešla:
200 g miltų
90 g labai šalto sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštas ledinio vandens
žiupsnelis druskos

Įdaras:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
sauja špinatų
150 g virtos vištienos krūtinėlės kumpelio pomidorų skonio
3 kiaušiniai
1/2 stiklinės pieno
150 g bri sūrio
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis tarkuoto muskato

Ištepkite sviestu tartom skirtą kepti kepimo indą.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su šaltu tarkuotu sviestu, berkite druskos ir energingai minkykite, kol masė taps biri. Įmuškite kiaušinį, supilkite ledinį vandenį ir minkykite, kol masė susijungs į vientisą tešlos gumulą ( jei bus biri-įpilkite dar truputį vandens). Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sukietėtu.
Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iš tešlos iškočiokite ploną apskritimą, bet jis turi būti 3 - 4 cm. didesnis nė jūsų kepimo indas. Atsargiai įklokite šį tešlos apskritimą į tartos indą ir gražiai užspauskite tešlos kraštelius. Tešlos paviršių subadykite šakute ir dar padėkite į šaldytuvą 20 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Tešlą uždenkite aliuminio folija, priberkite pupų (kad neiškiltų tešlą, o iškeptu lygi) ir kepkite 15 min.,tada nuimkite foliją su pupomis ir dar kepkite 10 min.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintus svogūnus. Kepkite apie 4 min.,kad svogūnai karamelizuotusi. Sudėkite smulkintus špinatus ir dar pakepinkite, kol špinatai sukris. Keptuvės turinį sudėkite į iškeptą krepšelį. Berkite kubeliais smulkintą virtą vištienos krūtinėlės kumpelio.
Kiaušinius išplakite su pienu, pipirais, druska bei muskatu. Užpilkite plakinį ant kumpelio su špinatais. Uždėkite ant viršaus plonomis riekelėmis pjaustyto bri sūrio. Dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 20 - 30 min., kol viršus paskrunda ir iškepa.
Skanaus.

    Receptas sukurtas bendradarbiaujant su "Vilniaus paukštynas"


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...