Thursday 21 March 2019

Jautienos kepsnys su karamelizuotais svogūnais

Aš ilgą laiką nemėgau jautienos. O viskas prasidėjo nuo to, kad vaikystėje kepdavo kotletus iš jautienos faršo ir jie man būdavo tokie neskanūs. Tačiau dabar aš vėl įsimylėjau jautieną ir vis dažniau pirkinių maišelyje jos yra.
Šiandieną grįžusi iš IKEA lengvu žingsneliu nutipenau iki artimiausio prekybos centro ir į krepšelį įsidėjau brandintos jautienos. Grįžusi prisėdau gerdama kavą prie kompo ir ieškojau recepto, kuriuo vadovaudamasi galėčiau paruošti kepsnius. Beviltiškai praradau valandą, nes nieko padoraus neradau.
Nuėjau į virtuvę ir tariau:kas bus, tas, gaminu kaip man išeis. Ir žinote ką? Gavosi tobula vakarienė. Karamelizuoti svogūnai puikiai sugrojo, o mėsa gavosi minkšta ir kvapni.

2 asmenims, apie 1 val.

2 brandintos jautienos steikai
1 šaukštelis česnako granulių
1 šaukštelis rūkytos paprikos
1 šaukštelis aitrios paprikos drožlių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
1 raudonas svogūnas
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas balzamiko acto
šlakelis aliejaus
1 šaukštelis sviesto

Jautieną padedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertu visus skysčius.
Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Dedame į keptuvę sviestą, pilame aliejų, sudedame svogūnus ir ant stiprios kaitros kelias minutes pakepiname. Supilame actą, beriame cukrų ir maišant kepiname, kol svogūnai karamelizuosis. Kai svogūnai  bus paruošti, atidėkite juos į šoną ( šitaip paruoštus svogūnus sandariai uždarius ir padėjus į šaldytuvą galimą išlaikyti visą savaitę).
Dubenėlyje sumaišykite česnako granules, rūkytos paprikos miltelius,aitrios paprikos drožles ir aliejų. Šiuo mišiniu aptepkite jautieną.
 Dėkite jautieną į įkaitintą keptuvę ir apkepinkite po 3 - 4 min. iš kiekvienos pusės.
Serviruokite: į lėkštes dėkite pjaustytą jautieną, ant viršaus uždėkite svogūnus. Tiekite su keptomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...