Friday 22 February 2019

Sumuštiniai su krevetėmis

Už lango jau pavasaris. Kvepia sprogstantys pumpurai, čiulba paukščiai,o danguje ritinėjasi saulutė. Pavasaris ne tik už lango, bet ir širdyje.
Noriu pasidalinti puikiu sumuštinių receptu, kuris man asmeniškai labai patiko, o patiekus kaip vieno kąsnio sumuštinukus, bus ir puikus patiekalas šventiniam stalui.
Kaip žinia jūrų gėrybės nuo seno laikomos ne tik gurmanų maistu, bet ir puikiu afrodiziaku.
Ruošiau šiuos sumuštinius su Obelių naminiu majonezu, nes jis be konservantų, bet ir švelnaus skonio.

5 dideli arba 10 mažų sumuštinių,  apie 15 min.

1/2 citrinos
5 riekelės skrudinto batono
400 g virtų krevečių be lukšto
2 skiltelės česnako
30 g krapų
140 g majonezo "Obelių Naminis majonezas"


15 ml citrinos sulčių
ikrų puošimui

Česnako skilteles, krapus, krevetes susmulkinti elektriniu trintuvu. Sudėkite majonezą, pilkite citrinų sultis ir viską gerai išmaišykite.
Ant paskrudusių batono riekelių tepkite krevečių masės, dėkite po citrinos griežinėlį, papuoškite ikrais.
Skanu, lengva ir greita.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...