Saturday 23 February 2019

Bulvių koše užkeptos triušienos dešrelės

Žiūriu, kad man įkvėpimas taip ir neateina, pilnas kompas nuotraukų, kurios tampo man už skverno ir prašosi išvysti dienos šviesą ir pasirodyti bloge.
Tad be ilgų įrašų dalinuosi labai paprastu, bet labai skaniu patiekalu.
Naudojau Kitchen me šviežias triušienos dešreles, nes jos gaminamos iš kruopščiai atrinktos triušienos, nenaudojami jokie sintetiniai dažikliai, konservantai, todėl šios dešrelės puikiai atsiskleidžia savo skoniu.

4 asmenims, apie 60 min.

2 x 250 g Kitchen me šviežios triušienos dešrelių
2 svogūnai
1 morka
150 ml mėsos sultinio
5 bulvės
50 g sviesto
50 g fermentinio sūrio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
rozmarino kelios šakelės
aliejaus kepimui

Bulves nulupame ir  išverdame sūdytame vandenyje. Nupilame vandenį ir kartu su sviestu sutriname. Įmaišome tarkuotą fermentinį sūrį.
Svogūnus susmulkiname ir pakepiname šlakelyje aliejaus iki kol taps skaidrūs, tada sudedame tarkuotą morką ir dar pakepiname, kol daržovės suminkštės. Užpilame mėsos sultinį ir patroškiname dar kelias minutes.
Triušienos dešreles šiek tiek pakepinkite keptuvėje su aliejumi.  Sudėkite dešreles į indelius ir užpilkite daržovių padažu. Pagardinkite druska, pipirais bei keliomis rozmarino šakelėmis. Uždėkite bulvių košės sluoksnį.
Sudėkite indelius į orkaitę ir kepkite 200 C apie 20 - 25 min.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...