Tuesday, 12 February 2019

Samosos su daržovėmis.

Šios samosos gamintos jau seniai, nes gaminau savo gimtadieniui. Vis nebuvo laiko parašyti recepto.
Jei mėgstate kažką egzotiško ir neragauto, tai stipriai rekomenduoju šį indišką patiekalą : Samosa. Mano dėstytoja universitete yra iš Indijos ir ji labai šiltas ir mielas žmogutis, su kuria galima apie viską kalbėti. Tad šis receptas iš jos krašto, kaip duoklė mano mylimai dėstytojai.

1 pakuotė filo tešlos,
3 virtos bulvės,
100 g.žalių žirnelių,
1 nedidelis čili pipiras,
1 raudonas svogūnas,
2 šaukštai smulkintos kalendros,
1 šaukštas smulkintų mėtos lapelių,
2 šaukštai citrinos sulčių,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.

Virtas bulves sutriname, svogūną susmulkiname mažais kubeliais.
Visus įdarui skirtus produktus sumaišome, pagardiname druska bei pipirais.
Imame po vieną filo tešlos lakštą, o kitus uždengiame drėgnu rankšluosčiu, kad tešla neišdžiūtų. Lakštą išilgai supjaustome į 5 arba 6 juosteles.
Į kiekvienos juostelės viršutinį kampą dedame įdaro šaukštą ir tą kampą lenkiame link krašto. Tada lenkiame link kito krašto. Taip vyniojame visą juostą, kol susivynios visa juosta. Šonus patepame aliejumi, kad šonai priliptu.
Samosas dedame į skardą ištiestą sviestiniu popieriumi ir dedame į orkaitę. Kepame 200 C. apie 15-20min., kol samosos gražiai paruduos.


Šaltinis:Nidos receptai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...