Friday, 15 February 2019

Jogurto ir mangų desertas stiklinėse.

Kartais reikia tiek nedaug, kad dienos nuotaika būtu pakili ir įkvėpianti.
Nuspalvinkite ją skaniu desertu :) O jei dar šalia skani kava...Paulig kava Barcelona yra tai, kas privers skraidyti lyg ant sparnų :)
Daug nerašysiu, tik parašysiu, kad šis desertas stiklinėje vertas daugiau nė 10 balų.

4 vnt. 20 min.+ laikas šaldytuve.

60 ml. vandens,
3 a.š. želatinos,
2 st. vanilinio jogurto,
1/2 citrinos sulčių,
2 mango vaisiai,
1 v.š. cukraus (jeigu vaisiai nėra saldūs).

Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.
Į dubenį sudėkite jogurtą, supilkite citrinos sultis, išmaišykite.
Išbrinkintą želatiną ištirpinkite garų vonelėje.
Jogurto masę plakite mikseriu ir palaipsniui supilkite puse želatinos kiekio. Išplakite.
Į serviravimo stiklines pilkite po lygiai jogurto masės ( galite sustatyti stiklines į keksiukų formas metalines ir šiek tiek paverskite šonu) ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Mango vaisius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sudėti į smulkintuvą, pagardinti cukrumi ir sutrinti iki tyrės vientisumo. 
Likusią želatiną pašildyti ir plakant supilti į mango masę. Mango tyrę supilti ant sustingusio jogurto viršaus ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtu pilnai. Puošti mango gabaliukais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...