Sunday 24 February 2019

Keptos kriaušės su įdaru.

Viena namuose... Tu gamini, ką nori. O, bet, tačiau būtu dar geriau jeigu tau kas paruoštu pietus ir pakviestu prie stalo. Na dar taurę vyno įpiltu... Pasvajosiu ir praeis :)
O dabar aš nesvajoju, o dalinuosi tobulu receptu.
Nežinau kaip tiksliai pavadinti:desertas ar užkandis.
p.s. už gražius indus esu dėkinga Vintažiniai indai :)

4 asmenims, apie 30 min.

4 kriaušės,
1 citrina,
4 v.š. medaus ( Brolių medus naudojau),
4 v.š. migdolų plokštelių,
2 v.š. razinų,
1/4 v.š. cinamono,
60 g. rukolos.

Kriaušes perpjaukite pusiau ir šiek tiek išskobkite vidų.
Pašlakstykite citrinos sultimis.
Medų, razinas, migdolų plokštes ir cinamoną išmaišykite.
Į kriaušių vidurį dėkite įdaro.
Kriaušes dėkite į kepimo skardą ir šaukite į 180 C. orkaitę ir kepkite 10 - 15 min.
Į lėkštes išdėliokite rukolos lapelių, ant viršaus dėkite po dvi puseles kriaušių.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...