Tuesday 26 February 2019

Brokolių salotos su šonine

Manau kiekviena šeimininkė, net ir ta, kuri šaukia:"aš tai tikrai nenaudoju majonezo" šaldytuve laiko stiklainį majonezo, kuriuo gardina salotas. Turiu ir aš, naudoju salotoms, valgau su virtais kiaušiniais ir jums rekomenduoju. Rekomenduoju jums tokį majonezą, kurį pati naudoju. Tai majonezas iš laisvai auginamų vištų kiaušinių, be konservantų... Šis majonezas atitiko visus mano šeimos kriterijus ir jį lengvai galima nusipirkti kiekviename pc. O žinote koks majonezas sužavėjo mano šeimą ir draugus? Obelių Naminis majonezas. Tai majonezas, kur meilė nuo pirmo šaukšto garantuota. Netikite? Pabandykit.
Dalinuosi puikiomis brokolių salotomis, kurios sužavėjo visą mūsų šeimą ir draugus. Puikios salotos ne tik vaišinti draugus, bet ir lauknešėlis į darbą ar vietoj lengvos vakarienės.
 didelis dubuo, apie 15 min.

1 vidutinio dydžio brokolis
200 g raudonųjų vynuogių be sėklų
8  rūkytos šoninės plonos juostelės
1 sauja svogūno laiškų
2 šukštai skrudintų migdolų
Padažas:
3 šaukštai "Obelių Naminis" majonezo
2 šaukštai raudono arba balto vyno acto

Paruoškite padažą iš majonezo ir vyno acto. Atidėkite, kol prireiks.
Brokolį nuplaukite, išskirstykite žiedynais ir kelias minutes apvirkite. Perliekite šaltu vandeniu.
Į didelį dubenį sudėkite brokolio žiedynus, per pusę perpjautas vynuoges, smulkintus svogūno laiškus, skrudintus migdolus (aš naudojau plokštes), nedideliais gabaliukais supjaustytą ir paskrudintą šoninę.
Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.

Šaltinis:mintį radau pas Rasą, bet keičiau pagal savo skonį.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...