Friday 15 February 2019

Bulviniai blynai su malta mėsa.

Prisižadėjau sau, kad mano bloge bus kuo mažiau tokių receptų, kuriuos paruošti moka nuo mažiausio iki didžiausio. Planuoju šiek tiek keisti receptus savo tinklaraštyje, tad ateityje tikrai nebus daug tokių receptų su kuriais mes užaugome.
Tačiau šiandien dalinuosi receptu, kuris yra lietuviškos virtuvės klasika, tik šiek tiek kitaip. 
Idėja pasidalino draugė Laura, bet konkrečiai neminėjo nei kiek ko dėti, nei kaip tiksliai daryti. Idėją pasiskolinau, bet dariau pagal savo supratimą.
Tad pristatau super duper paprastą bulvinių blynų su faršu variantą. 

4 asmenims, apie 30 min.

5 didelės bulvės,
2 svogūnai,
300 g. maltos mėsos ( naudojau kiaulienos),
1 kiaušinis,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
aliejaus kepimui.

Bulves nulupkite ir kartu su svogūnais sutarkuokite su smulkia tarka. Lengvai nuspauskite.
Maltą mėsą sausoje keptuvėje apkepinkite lengvai.
Į tarkių masę sudėkite kepintą mėsą, muškite kiaušinius, pagardinkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir formuokite blynus. Kepkite, kol blynai iškepa.
Valgykite su grietine.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...