Thursday 28 February 2019

Avietinės antienos kulšelės

Jei norite namie pasijusti lyg valgytumėte restorane - pasigaminkite šį patiekalą.Man, asmeniškai buvo labai skanu.
Kitą kartą dėčiau daugiau uogienės, kad dar labiau atsiskleistu šis skonis.
Girdėjau gandus, kad Lt. sunku nusipirkti geros antienos, bet noriu paneigti šį mitą ir drąsiai galiu pasakyti, kad labai kokybišką, už priimtiną kainą galite rasti Lapino puota etikete pažymėtos antienos pc Maxima. 

2 asmenims, apie 5 val.

2 "Lapino puota" šviežių ančiukų kulšelių 
2 šaukštai aviečių uogienės
2 šaukštai sviesto
200 ml apelsinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų baltųjų pipirų
200 g šaldytų žirnelių
šlakelis grietinėlės

Ančiukų kulšeles nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Aviečių uogienę sumaišome su druska bei pipirais ir šiuo mišiniu ištriname antieną. Dedame į šaldytuvą 4 val.
Į kepimo indą sudedame marinuotas kulšeles, užpilame apelsinų sultimis, įpilame šiek tiek vandens, ant kulšelių uždedame po gabaliuką sviesto. Uždengiame folija ir dedame į orkaitę įkaitintą iki 240 C kepti 30 min. Tada nuimame foliją ir kepame dar 20 min. laikas nuo laiko palaistant sultimis iš kepimo indo.
Garnyrui žirnelius išverdame ir su šlakeliu grietinėlės sutriname iki norimo tirštumo.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...