Anakart pliurpiau su drauge Ingrida apie artėjantį gimtadienį. Ne šiaip gimtadienį, o visą jubiliejų... Nejuokas, visgi 40 m. Ir žinot ką, aš bijau šio skaičiaus, tikrai... Nežinau kodėl, bet man atrodo viskas baisiai. Žinau, kad jaunystė ir patys gražiausi metai jau tiutiu...nulėkė kaip greitasis traukinys į tolį. Buvo visko.
Per šį savo gyvenimėlį gavau nė daug nė mažai: nuostabų vyrą, du padūkusius vaikus, savo trečią kūdykį - šį tinklaraštį, nuostabius draugus. Bet visgi, nelaukiu to savo jubiliejaus, nors jau dėlioju gimtadienio šventimo planą, bet...
O kaip jūs? Ar bijojote šio skaičiaus? O galbut po šio skaičiau gyvenimas tik gerėjo ir gražėjo? Pasidalinkite mintimis.
O dabar, rašau receptą, nes vakar gavau velnių, kad blogas pritilo. Ne, nepritilo, tik aš dirbu prie žurnalų ir kolkas negaliu publikuoti savo darbų, kol nepasirodė naujas numeris.
Tai va, rašau naują receptą, kuris labai patiko man, nes vištiena gaunasi labai skani ir sultinga, o baltieji smidrai apšlakstyti padažu suteikia dar geresnį skonį.
Už levandas tariu didelį ačiū Ingridai.
4 asmenims, apie 1 val.
8 vištienos gabaliukai(naudokite kokius turite ar kokius mėgstate),
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
2 a.š.česnako granulių,
2 a.š levandų žiedlapių,
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių,
1 v. š sviesto,
3 v.š. aliejaus.
Garnyrui:
baltųjų smidrų,
1 citrinos sultys,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 v.š. medaus.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Ištirpinkite sviestą.
Visus priedus vištienai sumaišykite su ištirpintu sviestu ir aliejumi. Šiuo mišiniu ištrinkite vištieną.
Į kepimo indą sudėkite vištieną ir kepkite orkaitėje apie 40 min.
Garnyrui išvirkite smidrus.
Citrinos sultis sumaišykite su aliejumi ir skystu medumi. Galite pagardinti levandomis.
Į lėkštę dėkite smidrus, apšlakstykite padažu ir ant viršaus uždėkite vištieną.
No comments:
Post a Comment