Saturday, 12 January 2019

Tortas su mandarinais.

Tam tikros aplinkybės paskutiniu metu vis dažniau nubloškia į virtuvę ilgesniam laikui. Ir tai teikia malonumą, nes tai mano laikas. Užsidariusi ramiai viską apgalvoju ir kimbu į darbus.Kompaniją palaiko muzika, smilkalai, puodelis kavos arba tiesiog tylios ir ramios mintys. Tik fotosesijos kartais būna atidedamos, nes arba būna tamsu jau arba tiesiog tingiu fotografuoti :)
Dalinuosi super lengvu torto receptu, kurį gaminau žiemos šventėms. Darbo nedaug, o skonis tikrai puikus.

21 cm. torto forma, nepilna valanda, plius laikas šaldytuve.



apie 20 plikytų pyragaičių su kremu ( naudojau pirktus),
250 gr. maskarponės sūrio,
420 gr. grietinėlės,
1/2 indelio saldinto kondesnuoto pieno,
2 v.š. želatino,
1 pakelis citrinos skonio želė,
5 mandarinai.

Užpilkite želatiną vandeniu ir išbrinkinkite.
Pasiruoškite želė. Į dubenį su žele pilkite puse kiekio vandens nė parašyta ant pakuotės ir atvėsinkite.
Maskarponės sūrį sumaišykite su kondensuotu pienu.
Želatiną ištirpinkite garų vonelėje.
Plakdami grietinėlę maža srovele pilkite želatiną ir gerai išmaišykite.
Sumaišykite maskarponės masę su grietinėlės mase.
Tortinės dugną ištiekite kepimo popieriumi ir sudėkite plikytus pyragaičius. Užpilkite kremą ir išlyginkite paviršių. Kai kremas sustings ant viršaus sudėkite nuluptas ir nuvalytas mandarinų skilteles. Užpilkite citrinų želė ir dėkite į šaldytuvą pilnai sustingti.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...