Thursday 31 January 2019

Triušienos stroganovas.

Nusipirkau batatų (liaudiškai vadinamų saldžių bulvių), nes labai norėjau išbandyti taip išgirtą skonį. Keista, bet man nelabai jos. Saldu. Užtat triušienos strogenovas buvo tobulo skonio. Tikrai, tikrai...
Visų pirma labai noriu padėkoti Lapino puotai už tai, kad jų dėka niekada nepritrūkstu triušienos, antienos ar kito gėrio. Visada kai tik grįžtu į Lt., jie manę dosniai palepina. Ir rekomenduoju visiems išbandyti Lapino puota ar Kitchen me produkciją, nes ji visada šviežia, kokybiška ir už protingą kainą.
Šiam strogenovui naudojau triušienos juosmeninės dalies filė, kurią supjausčiau nedideliais gabaliukais ir gausiai apvoliojau bulvių krakmole. Žinokite tirpo burnoje, skonis 12 iš 10.
Jei neturite triušienos, manau puikiai tiks ir vištiena tam patiekalui.
p.s. už gražius indus tariu ačiū Vintažiniai indai, kurio gražūs indai papuoš kiekvieno stalą. O jei ir jūs norite gražių indų, dalyvaukite mano fb. konkurse ir galbūt jūs būsite tas, kuris laimės labai gražų sriubos rinkinį.

2 asmenims, apie 45 min.

200 g.Lapino puota šviežios triušienos juosmeninės dalies filė,
2 morkos,
1 st.vištienos sultinio,
4 šaukštai bulvių krakmolo,
1/2 st. pieno,
pagal skonį druskos,
pagal skonį džiovinto baziliko,
pagal skonį maltų pipirų,
aliejaus kepimui,
žalumynų.

Triušienos filė supjaustome plonomis juostelėmis arba nedideliais gabaliukais.
Bulvių krakmolą sumaišome su druska, pipirais, džiovintu baziliku.
Triušienos gabaliukus apvoliojame bulvių krakmolo mišinyje.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dalimis apkepiname triušieną.
Sudedame į troškinimui skirtą puodą. Sudedame smulkintas morkas, užpilame sultiniu ir troškiname 15 - 20 min. Kai sultinys sumažėja per puse, supilame pieną, beriame smulkintus žalumynus ir maišydami pakaitiname, kol padažas sutirštės.
Valgome su norimu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...