Monday 7 January 2019

Triušienos plovas.

Pagaliau pridavusi darbus žurnalui galiu grįžti į savo bloginimą ir toliau rašyti savo receptus nepergyvenant: tiks žurnalui ar ne? Spėsiu ar ne?
Viskas, darbai priduoti, lengviau atsikvėpiau, o kas iš to gavosi, pamatysite naujame Moters savaitgalio virtuvė numeryje.
Darbinga savaitė neleido prisėsti dorai prie tinklaraščio ir paskelbti visą kalną receptų, o jis mane taip šaukia, taip vilioja savo nepublikuotais receptais.
Tad rašau plovo receptą, kuris buvo gaminamas orkaitėje. Žinau puikiai, kad iki tikro plovo, kurį gamina kaukazo šalys oi kaip toli, bet šis irgi neprastesnis ir su visa skonių bei kvapų gama.
Iškarto ruoškite šį patiekalą inde, kurį galite dėti į orkaitę.

4 asmenims,apie 90 min.
200 gr. šviežios triušienos kumpelių mėsos iš Lapino puota,
300 gr. ryžių,
2 morkos,
3 skiltelės česnako,
1 didelis svogūnas,
5 gvazdikiai,
3 anyžiaus žiedynai,
1/4 a.š. čili miltelių,
1/4 a.š. kumino miltelių,
1/4 a.š. kardamono sėklų,
1/2 cinamono lazdelės,
pagal skonį druskos,
vanduo,
aliejus.

Triušienos kumpelius supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, o česnakus - išspauskite.
Troškintuve įkaitinkite aliejų, suberkite visus prieskonius ( kardamono sėklas sutraiškykite) ir kepinkite, kol pasklis malonus aromatas, sudėkite triušieną. Mėsai apkepus sudėkite svogūnus, morkas ir česnakus. Pamaišykite ir kelias minutes pakepinkite. Sudėkite nuplautus ryžius, užpilkite vandeniu ir dėkite į įkaitintą iki 180 C. orkaitę, kepkite 30 min., tada išjunkite orkaitę ir palikite dar 20 min. pasitroškinti, kad skoniai gerai susijungtu.
Skanaus.
Šaltinis:cocinarendezvous.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...