Friday, 4 January 2019

Mėsos kukuliai su bolivinių balandų sėklomis.

Savaitgalis - pats metas nustebinti save ir artimuosius naujais, dar neragautais patiekalais.
Šį kartą naujiena mano virtuvėje ir lėkštėje - bolivinės balandos.
Taip jau nutiko, kad kartą nusipirkau šių sėklų ir padėjau į spintelę. Kiek atidarydavau spintelę, tiek prieš akis būdavo šios sėklos. Uždarydavau dureles, nes nežinojau ką su jomis būtu galima padaryti.
Kai išviriau šias sėklas/kruopas negalėjau patikėti, kad jos tokios skanios. Kaip tik susiruošiau kepti maltinukus, tad panaudojau balandas maltinukų gamybai. 
Aš nerašysiu koks skanus patiekalas gavosi, nes noriu, kad ir jūs išbandytumėte ir tuo patys įsitikintumėte.
Už lėkštę noriu padėkoti Vintažinis, kuris padovanojo šią mano mėgstamiausią lėkštę. Tad jeigu ir jūs norite turėti gražių indų - parašykite Vintažiniui ir jis jums padės išsirinkti pagal jūsų norus ir poreikius.

5 asmenims, apie 50 min.

1/2 st. bolivinių balandų sėklų,
500 gr. norimo faršo ( naudojau kalakutiena maišyta su kiauliena),
1 smulkintas svogūnas,
4 smulkintos česnako skiltelės,
2 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
žiupsnelis paprikos miltelių,
aliejaus.

Bolivines balandas užpilkite stikline vandens ir išvirkite. Atvėsinkite.
Į dubenį sudėkite mėsos faršą, atvėsusias sėklas, svogūnus, česnakus, įmuškite kiaušinius, suberkite druską, pipirus ir paprikos miltelius. Gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus, trumpai pakepkite juos keptuvėje su įkaitintu aliejumi,tada dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min. 220 C.
Patiekite su daržovėmis.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...