Na va, šventės praėjo. Liūdesys ir juoda tuštuma. Na dar keli kilogramai ar talijos ( na tos vietos, kur turėtu būti talija). Žodžiu ką numetėme prieš šventes, tą priaugome per jas.
Ar daug pažadų prirašėte ant A4formato lapo? Pasidalinkite ką prisižadėjote... Aš tai bijau ir skaityti, nes vien skaitant bijau pagalvoti, kad aš sau tokius pažadus daviau ir bandysiu su jais kovoti ir išpildyti. Bet liaudies išmintis sako: pažadai ir yra tam, kad juos laužytum :)
Pagaliau, pagaliau baigėsi atostogos ir su mielu noru išbildim šiandien kas į mokyklas, kas į universitetą. Atrodo nesėdėjome namuose, kasdien vis kažkur judėjom, bet... Mamos supras :)
Rašau receptą, kuris puikiai prigijo mūsų šeimoje, tik aš retai gaminu šį patiekalą. Bet jau kai pagaminu, tai būna greitai suvartotas iki paskutinio padažo lašo.
Puikiai visi žinote, kad tikras "Bolognese" padažas gaminamas ilgai, tai aš turiu super duper greitai padaromą variantą, nes kaip žinia, aš ilgai nemėgstu tupinėti aplink puodus, kai namuose į nugarą susmeigtos alkanos akys.
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 didelis svogūnas,
400 gr. turimo faršo ( naudojau kiaulieną maišyta su kalakutiena),
1 a.š. dž. raudonėlio,
400 gr. konservuotų pomidorų su visu skysčiu,
3 skiltelės česnako,
2 v.š. pomidorų tyrės,
1 morka,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
400 gr. spagetti.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepinkite smulkintus kubeliais svogūnus bei tarkuotas morkas iki, kol daržovės suminkštės. Sudėkite smulkintus česnakus ir dar minutę pakepinkite.
Sudėkite faršą ir mentele išskirstykite gabaliukais. Kepinkite apie 8 min.ant vidutinio kaitrumo liepsnos. Sudėkite kons. pomidorus su visa tyre,pomidorų tyrę, berkite raudonėlį ir troškinkite vis pamaišant iki užvirimo. Kai padažas užvirs, sumažinkite liepsną ir vis pamaišant troškinkite 15 min.
Makaronus i6virkite pagal instrukciją ant pakuotės. Nupilkite vandenį ir perliekite šaltu vandeniu.
Makaronus sudėkite į lėkštes ir užpilkite padažu.
No comments:
Post a Comment