Thursday 3 January 2019

Kepti varškėčiai su razinomis.

Ką manote apie keptus varškėčius? aš asmeniškai manau, kad tai - puikus patiekalas pusryčiams. Paprasti ingredientai,paprastai pagaminami ir labai skanūs. Juos pagaminti galima labai greitai ir nesudėtingai, o tas minkštumas, aromatas tiesiog nepakartojami.
Esu išbandžiusi daugybę keptų varškėčių variantų, bet šie kol kas labiausiai patiko man ir mano žmogui.
Varškėčius galite apvolioti miltuose, bet aš apvoliojau smulkiuose manų kruopuose, kurios vadinasi - semolina.
Ir dar, grietinę gardinau draugės Ingridos dovanotu mėtiniu cukrumi. Bėriau nedaug, bet savo skonį jis puikiai atskleidė.

4 asmenims, apie 40 min.

1 kiaušinis,
300 gr. varškės,
2 v.š. miltų,
2 v.š. cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
2 v.š. razinų,
miltų arba semolinos apvoliojimui,
aliejaus kepimui.

Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę ir išmaišykite.
Suberkite miltus ir razinas. Labai gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Drėgnomis rankomis formuokite blynelius ir apvoliokite miltuose arba semolinoje ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai iškepa.
Tiekite su norima uogiene ar grietine.
Skanaus.



1 comment:

  1. mėgstu kepti varškėčius bet be rankų terliojimosi, užmaišau tešlą kaip blynams sudedu varškę jei reikia dar pridedu miltų išmaišau ir tokią tirštą masę kabinu šaukštu ir formuoju keptuvėje. Kiaušinių nepamažinu. valgom su grietine ir uogiene ar cukrumi. Į tešlą cukraus nededu, nes svyla.

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...