Wednesday, 2 January 2019

Lašiša su ridikėliais ir smidrais.

Jeigu kažką mėgstu be proto, tai valgyti. Mėgstu skaniai valgyti. Kartais net vyras nusistebi: o tu dar apie ką nors galvoji išskyrus maistą? Ko gero ne :) Iš tikro pati mėgstu gaminti, vaišinti svečius, mėgstu skaityti receptus... Viskas mano galvoje tik apie maistą. Negaliu pasakyti, kad labai daug valgau, bet užtat dažnai.
Jei reikėtu įvardyti patiekalą, kuris turėtu būti ant stalo, man visada prieš akis stovi:žuvis. Nežinau, man šventiškiausi ir skaniausi patiekalai yra iš žuvies ir jūrų gėrybių.
Šį kartą dalinuosi puikiu žuvies receptu, kurį galėsite pasiruošti net be progos, nes jis lengvai ir nesunkiai pagaminamas.

4 asmenims, apie 20 min.

4 gabaliukai lašišos filė po 100 gr.
1 v.š alyvuogių aliejaus,
1 v.š. sviesto,
8 ridikėliai,
apie 20 vnt. smidrų stiebų,
1/2 citrinos,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
pagal skonį aitrios paprikos miltelių,
pagal skonį prieskonių žuviai,
žalumynų.

Žuvį nuplauname, nusausiname ir įtriname druska, pipirais, žuvies prieskoniais bei aitriąja paprika.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir supilame aliejų. Dedame žuvies filė ir iškepame. Kepame po 2 min.iš kiekvienos pusės ant vidutinio kaitrumo ugnies.
Smidrų sumedėjusias stiebelio dalis nupjauname ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirus smidrus perliejame lediniu vandeniu, kad išliktu žalia spalva.
Rididėlius supjaustome plonomis riekelėmis ir sudedame į lėkštės vidurį. Ant viršaus dedame po kelis smidrus, uždedame keptos žuvies gabaliuką. 
Citriną supjaustome plonomis riekelėmis ir uždedame ant žuvies.
Puošiame smulkintais žalumynais.

p.s. žuvis iškepa sultinga ir minkšta bei kvapni.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...