Wednesday, 2 January 2019

Kepti smidrai su šonine.

Su Naujais Metais,
Su nauja laime!
Šį sveikinimą prisiminiau iš vaikystės, kai sveikindavau draugus su naujaisiais. 
Šiemet šį sveikinimą rašiau vėl savo draugams.
Sulaukėme naujų metų ir tikiuosi jie bus geresni nė praeiti. Šiemet eilinį kartą prisižadėjau sau, kad pradėsiu sportuoti, šiek tiek keisiu maistą ir t.t...
Kadangi abu su vyru nusprendėme užsimti sportu ir aktyvesniu gyvenimo būdu, tai ta proga nuo ryto vakar išvažiavome pasivaikščioti aplink ežerą. Suvaikščiojome beveik 10 km. Galvojau čia mes vieni tokie keistuoliai būsim, kurie tokią dieną vaikšto aplink ežerą, bet ne...Sutikome daug jaunų porų su vaikais, labai daug senjorų... Žodžiu mes metus pradedame šiek tiek kitaip.
O kaip jūs? Ką pasižadėjote?
Dalinuosi puikiu receptu, kuris gali būti tiek lengva vakariene, tiek pusryčiai, tiek pietų patiekalas.
Pas mus smidrų šiuo metu pilni prekybos centrai ir turgus, tad ir šaldytuve turiu šio gėrio paskutiniu metu daug. 
Tad kviečiu išbandyti dar vieną lengvą patiekalą visomis prasmėmis.

2 asmenims, apie 20 min.

20 šviežių smidrų stiebelių,
4 plonų šoninės juostelių,
1/2 a.š. česnakinės druskos,
1/4 a.š. baltų maltų pipirų,
2 a.š. balzamiko padažo.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Nupjauname sumedijusius smidrų kotukus ir paverdame 5 min. Perliejame smidrus lediniu vandeniu, kad išlaikytu žalią spalvą.
Imame po 10 vnt. smidrų pundelius ir apsukame dviem šoninės juostelėmis. Pagardiname česnakine druska bei pipirais.
Dedame į kepimo indą ir dedame į orkaitę kepti. Kepame apie 15 min.
Tiekiant apliejame balzamiko padažu.
Puikus patiekalas, kai norisi lengvos vakarienės.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...