Saturday, 19 January 2019

Keksiukai su rozmarinu.

Kai už lango taip pilka, man norisi pojučius sužadinti kvapais, spalva, pojūčiais, garsais... Nors ką aš čia pliurpiu, man to reikia visada.
Kai universitete dėstytoja paprašė sukurti kelis receptus su rozmarinais, bet tai neturėtu būti mėsa, aš drąsiai priėmiau mestą iššūkį. Buvo smagu išbandyti tai, ko pati gal ir nelabai išdrįsčiau pagaminti šiaip sau.
Pradėjau nuo keksiukų, kurie nors ir įdomaus skonio, bet buvo suvalgyti iki paskutinio trupinio.
Rozmarinas čia užgrojo savo natą ir negaliu sakyti, kad vos vos jautėsi... Tad jeigu patinka rozmarinai - išsikepkite. Tai puikūs keksiukai pusryčiams.
p.s. už gražią lėkštę dėkoju Vintažiniai indai, apie kuriuos papasakosiu šiek tiek vėliau :)

12 vnt., laikas apie 60 min.

150 g. ištirpinto sviesto,
2 kiaušiniai,
300 g.miltų,
2 a.š. smulkintų rozmarino lapelių,
1.5 a.š. kepimo miltelių,
1/2 a.š. druskos,
100 g. cukraus,
2 a.š. citrinos sulčių,
150 ml. pieno,
2 a.š. citrinos žievelės nutarkuotos.

Pasiruoškite keksiukų formeles ir pasidėkite į šoną.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, rozmarinus ir druską.
Kitame dubenyje išplakite ištirpintą sviestą su cukrumi, citrinos sultimis. Plakite porą minučių.
Įmuškite kiaušinius ir dar plakite porą minučių.
Suberkite miltų mišinį, supilkite pieną ir gerai išplakite tešlą.
Supilkite tešlą į paruoštas keksiukų formeles ir dėkite į įkaitintą iki 200 C. orkaitę ir kepkite apie 20 - 25 min., kol keksiukai pilnai iškeps.
Atvėsinkite.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...