Tuesday 22 January 2019

Citrininis Velykų keksas su rozmarinais.

Na štai ir dar vienas receptas iš kategorijos "pasisaldinkime gyvenimą".
Šis keksas buvo keptas paprašius vienos universiteto dėstytojos. Taip, taip, su rozmarinais.
Nežinau kodėl, bet jis buvo pavadintas "Velykiniu keksu". Nežinau nei šaltinio, nei kodėl jis taip vadinamas, tik žinau, kad labai skanus ir neįprasto skonio, mat rozmarinas visgi duoda savo poskonį.

10 gabaliukų, apie 80 min.

175 g. kambario temperatūros sviesto,
175 g. cukraus,
3 kiaušiniai,
200 g. savaime kylančių miltų ( jei tokių neturite, naudokite paprastus ir dėkite 2 a.š. kepimo miltelių),
50 g. maltų migdolų,
1 citrinos sultys ir žievelė nutarkuota,
2 a.š. smulkintų rozmarinų,
150 g. cukraus pudros,
250 g. maskarponės sūrio.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.
Mediniu šaukštu išsukite sviestą su cukrumi iki purios, šviesios masės.
Įmuškite kiaušinius ir lengvai pamaišykite. Suberkite miltus, maltus migdolus, nutarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir rozmarinus. Masę gerai išmaišykite, kol taps vientisa.
Supilkite tešlą į kekso formą ir kepkite apie valandą, kol keksas iškeps ir gražiai pagels.
Atvėsinkite.
Puošimui cukraus pudrą išplakite su maskarponės sūriu ir konditerinio švirkšto pagalba papuoškite kekso viršų.


Šaltinis:prima.co.uk

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...