Monday 21 January 2019

Aštrus troškinys su ančių skrandukais.

Žiema...Keista žiema... Saulėta, lietinga,kartais vėjuota, kartais šalta, bet be lašo sniego. Kur sniegas?  Aš jo pasiilgau.
O dabar bėgioju savo rytinius krosus su plonu džemperiu, stebiu kaip kalasi narcizai, tulpės pakely... Vadinasi greitai ir tas pavasaris bus. O sniego taip ir nebuvo... Tiesa, kartą buvo, snigo kelias minutes, bet ryte jo nebuvo nė kvapo.
Nepaisant to, kad pas mus jau po truputį bunda gamta ir pradeda kvepėti pavasariu, virtuvėje man norisi troškinių, aštrių troškinių...
Turėjau paskutinę pakuotę Lapino puota antienos skrandukų, tad sekmadienio popietę pagaminau skanų ir aštrų daržovių troškinį. 

5 asmenims, apie 60 min.

500 g. Lapino puota ančiukų skrandukų,
1 nedidelis kopūstas,
5 bulvės,
2 didelės morkos,
2 svogūnai,
2 aitrūs pipirai( liaudiškai vadinamas čili),
3 skiltelės česnako,
3 v.š. aliejaus,
žiupsnelis dž. raudonėlio,
žiupsnelis dž. dašio,
žiupsnelis dž. čiobrelio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų.

Ančiukų skrandukus nuplaukite, nusausinkite ir šiek tiek pasmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir apkepinkite skrandukus.
Į puodą sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, rėžiukais pjaustytus kopūstus, riekutėmis pjaustytas morkas ir uždėkite kepintus skrandukus.
Keptuvėje su likusiu aliejumi pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Dėkite į puodą su daržovėmis. Sudėkite smulkintus aitriuosius pipirus, užberkite džiovintomis žolelėmis, užpilkite vandeniu, kad šiek tiek apsemtų daržoves ir troškinkite 40 min. Likus iki troškinimo pabaigos keliom minutėms sudėkite druską bei pipirus ir išmaišykite.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...