Thursday 20 December 2018

Sultingi vištienos ketvirčiai.

Žinot, kartais visiškai nėra noro šimtus valandų praleisti virtuvėje. Traukti į dienos šviesą visus prietaisus, plakti, malti, maišyti, o vėliau ir dar tiek pat laiko plauti.
Turiu idėja, jeigu švntėms nenorite dėl tam tikrų priežasčių kepti viso paukščio ar kažko kito, nes bus mažai žmonių prie šventinio stalo, siūlau išsikepti atskiras paukštienos dalis.
Aš dar galvoju ką dėsiu ant stalo:visą antį ar tik tam tikras dalis. Pas mus šeima nėra didelė,o viso paukščio nesuvalgysime. Kitą dieną jau nelabai norisi to pačio maisto.
Vakar išbandžiau naują receptą, kuris tikrai patiko visiems.Mėsa gavosi minkšta, sultinga ir labai skani.

5 asmenims, apie 60 min.

5 dideli vištienos ketvirčiai,
1 didelis apelsinas,
3 v. š. medaus ( naudojau Brolių medus su imbieru ir citrina),
žiupsnelis dž. raudonėlio,
žiupsnelis dž. rozmarino,
žiupsnelis dašio,
žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių,
pagal skonį druskos.

Vištienos ketvirčius perpjauti pusiau.
Apelsiną nuplauti, nusausinti ir perpjovus išspausti sultis į dubenėlį. Suberkite džiovintas žoleles, rūkytą papriką ir supilkite medų ( jei medus tirštas, šiek tiek pašildykite), berkite druską ir gerai išmaišykite.
Šiuo marinatu aptepkite vištieną.
Jei turite laiko, galite pamarinuoti ilgiau, jei ne-užteks kelių minučių šaldytuve.
Kepimo indą patepame lengvai aliejumi ir sudedame vištieną, užpilame marinato likučius.
Kepame 180 C. orkaitėje apie 45 min.
Valgėme su orkaitėje keptomis bulvėmis, kurios primena vaikystės lauže keptas bulves :)



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...