Wednesday, 19 December 2018

Maltinukai su razinomis.

Gyvenime nebūčiau sugalvojusi tokio derinio, nes niekada nieko panašaus nebuvau valgiusi.
Kai šaldytuve guli malta mėsa ir galvoje sukasi mintis: ir ką čia skanaus paruošti iš tos mėsos? Eiliniai kotletai, balandėliai, cepelinai ar dar kažkas panašaus nusibodo, o norisi kažko naujo ir neragauto.
Va čia mums į pagalbą atbėga tėtis Google ir padeda surasti tai ko nori.
Nereikėjo ilgai ieškoti, nes prieš akis iššoko visai įdomus patiekalas.
Išbandžiau ir dedu didelį +, nes patiekalas tikrai skanus.
Maltinukai gavosi minkšti, sultingi. Padažo nereikia, tik daug salotų šalia ir bus karališka vakarienė.

4 asmenims, apie 1 val.

500 gr. maltos mėsos ( turėjau kiaulienos),
2 svogūnai,
1 a.š. garstyčių,
1/2 st. razinų,
1 kiaušinis,
žiupsnelis dž.čiobrelio,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.

Svogūnus sutarkuokite arba labai smulkiai supjaustykite.
Razinas užpilkite šiltu vandeniu ir palikite keliom minutėms išbrinkti.
Į maltą mėsą dedame svogūnus, čiobrelius, druską bei pipirus. Išmaišykite.
Muškite kiaušinį ir sumaišykite vienalytę masę.
Formuokite dviejų kąsnių kukuliukus ir į vidų įdėkite kelias razinas.
Suformuokite kukuliukus ir suverkite ant iešmelių. Kepkite orkaitėje 180 C. apie 20-30 min., kol maltinukai iškeps.
Tiekite su šviežiomis salotomis.

Šaltinis:google.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...