Saturday, 29 December 2018

Tunu įdarytos paprikos.

Nežinau kaip jums, bet man po švenčių nesinori jokių silkių ar stiprių mėsos patiekalų. Džiaugiuosi, kad šiemet protingai išmokau paruošti maistą, kurio nereikėjo valgyti kelias dienas ir neteko išmesti.
Šiandieną rašau receptą, pagal kurį vakar gamiau įdarytas tunu paprikas. Kadangi dėjau į vidų ryžius, tai šalia jo nereikėjo jokio garnyro.
Ir dar...šį kartą aš gaminau sveikiau ir jas garinau ( viriau virš garų). Žinokite gavosi tikrai nerealus patiekaliukas, prie kurio nereikia tupinėti valandų valandas ir jis be jokių padažų ir riebalų.

6 asmenims, apie 60 min.

6 saldžios paprikos,
2 skardinės tuno savo sultyse ( pas mane mažos buvo, bet jeigu turite didelę-užteks ir vienos),
1 st. virtų ryžių,
1 svogūnas,
1 morka,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
aitrios paprikos,
žiupsnelis žalumynų ( naudojau kalendra),
aliejaus.

Paprikas nupjovus viršų pašaliname sėklas ir nuplauname.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname tarkuotą morką ir smulkintą svogūną. Kepiname kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
Į dubenį dedame virtus ryžius, kepintas daržoves, smulkintą aitriąją papriką, nusunktą tuną, smulkintus žalumynus ir gerai išmaišome. Pagardiname druska bei pipirais. Dar kartą gerai išmaišome.
Įdaru prikemšame paprikas ir statome į garų puodą.
Verdame virš garų apie 40 min.
Skanaus.
p.s. mums nereikėjo jokio garnyro ar padažo, bet jeigu jums jo trūksta-naudokite savo nuožiūra.
Aišku, galima šias paprikas gaminti ir įprastu būdu:troškinti puode su sultiniu ir padažu arba kepti orkaitėje. Pasirinkimas platus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...