Thursday 27 December 2018

Ryžių - krabų lazdelių mišrainė.

Apie ką tik praėjusias šventes primena tik suplėšytas dovanų popierius ir kalnai saldumynų.
Šventės pas mus buvo jaukios, šeimyniškos ir ramios. Su tradiciniais patiekalais ir gera nuotaika.
Šiandieną jau pradedame gyventi normaliu dienos ritmu ir darbais.
Aš krisiu į darbus su žurnalu, tad jeigu nepasirodysiu kurį laiką -žinokite, kad dirbu.
Šiandieną rašau super greitų užkandžiukų receptą, kuris tikrai tiks artėjančių N.M. šventei.
Paprasti, bet tikrai neprasti, o labai skanūs.
Nepastebėsite, kaip dings nuo stalo.
Aš naudojau pas mus populiarius Yorkshire puding krepšelius, kuriuos prieš vartojimą tiesiog įdedu į orkaitę, kad pašiltu ir tada dedu norimą įdarą. Kartais aš pati juos išsikepu, bet šį kartą naudojau pirktus.
Taip pat puikiai tinka ir Lt. randami tešlos šaukšteliai ar kitokie įdarams dėti tešlos krepšeliai.

16 vnt., apie 20 min.

300 gr. virtų ryžių,
2 kiaušiniai virti,
100 gr. fermentinio sūrio,
1 pakelis krabų lazdelių,
1 nedidelis svogūnas,
1 nedidelė raudona paprika,
3 skiltelės česnako,
2 v.š. konservuotų kukurūzų,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
majonezo,
tešlos indukų tinkamų dėti įdarus.

Sūrį, kiaušinius, krabų lazdeles, svogūną, česnakus, papriką smulkiai supjaustykite. Sudėkite virtus ryžius, kukurūzus, pagardinkite druska bei pipirais. Sudėkite majonezą ( galite keisti veganišku salotų kremu ar natūraliu jogurtu, grietine) ir gerai išmaišykite.
Dėkite prieš tiekiant į tešlos indelius.
Skanaus.
p.s. labai skanu šią masę dėti ir ant keptos duonos.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...