Monday, 10 December 2018

Mišrainė "Vietoj silkės".

Savaitgalis praėjo tobulai su daug visko. Su skaniai iškepta antimi, su daug užkandžių, pasivaikščiojimų, juoko...
Šią mišrainę darau metai iš metų ir visada ji akimirksniu dingsta nuo stalo. Kiekvienais metais dedu ją ant Kūčių stalo ( išskyrus vieną kartą, kai nešant į stalą sugebėjau išversti ant kilimo). Šiemet ir vėl ji bus.
Be proto skani, lengvai pagaminama ir stipri konkurentė stalo karalienei silkei.
Tad dalinuosi dar kartą savo tobulo skanumo mišrainės receptu.
O ką dėsite jūs ant šventinio stalo?

4 - 5 asmenims, 20 min.

100 gr. rūkytos lašišos,
1 didelis svogūnas,
2 morkos,
4 dideli pievagrybiai,
aliejaus kepimui,
žiupsnelis maltų pipirų,
žiupsnelis druskos,
krapų ( nebūtinai).

Svogūną ir pievagrybius supjaustome, o morkas sutarkuojame. Pakepiname keptuvėje su aliejumi iki daržovės suminkštės.
Lašišą supjaustome mažais gabaliukais.
Dubenyje sumaišome daržoves, lašišą, smulkintus krapus, pagardiname druska bei pipirais.
Išmaišome.
Tiekiame į stalą.




2 comments:

  1. Tokį variantą darau su virtomis širdelėmis, aišku ne Kūčioms, bet skonis liuks 😉

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...