Wednesday, 5 December 2018

Antienos troškinys su šokoladu.

Troškinys - vos išgirdus šį žodį man prabunda apetitas. Mėsa gaunasi minkšta ir sultinga, nepakartojamas prieskonių aromatas... Viską kartu sudėjus, gaunasi nerealus derinys.
Seniau nemėgdavau vyno patiekaluose ir visada stengdavausi išsisukti be jo arba receptą atidėdavau į šoną. O dabar pakeičiau nuomonę.
Šaldytuve turėjau Lapino puota antienos kulšelių mėsos, tad pagalvojau, kad visai skanu būtu sužaisti su šokoladu.
Kaip tariau, taip padariau...
Valgėme ir geru žodžiu minėjome šį troškinį.

2 nelabai alkaniems, apie 60 - 70 min.

1 morka,
1 svogūnas,
1/2 petražolės šaknies,
400 ml. vandens,
100 ml. gero raudono vyno,
1 a.š. tarkuoto juodo šokolado,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.

Įkaitiname orkaitę iki 150 C.
Morką, svogūną ir petražolės šaknį susmulkiname ir apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidedame į šoną.
Keptuvėje išėmus daržoves pakepiname antieną, pagardiname druska ir pipirais. Antieną  kepinti reikėtu ant stiprios liepsnos, kad ji šiek tiek paskrustų.
Į troškinimui skirtą puodą sudedame daržoves, mėsą, supilame vyną ir pakaitiname, kol vynas beveik išgaruoja. Supilame vandenį arba sultinį ir pašauname į orkaitę 30 - 40 min.
Kai mėsa išsitroškins ir bus minkšta, traukiame iš orkaitės, suberiame tarkuotą šokoladą ir gerai išmaišome.
Tiekiame su norimu garnyru.








No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...