Monday 17 December 2018

Itališko stiliaus vištiena.

Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas.
Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus  samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni.
Šventės šventėmis, o kasdien valgyti reikia irgi :)
Tad, kodėl neiškepus šiandien vištienos ketvirčių?

2 asmenims, 40 min.

2 vištienos ketvirčiai,
2 v.š. minkšto sviesto,
1 a.š. itališkų žolelių mišinio ( bazilikas, pankolio sėklos, raudonėlis,rozmarinas, šalavijas),
1 v.š. citrinos sulčių,
1 citrina,
2 česnako skiltelės,
šlakelis aliejaus.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Kepimo indą patepame aliejumi.
Vištienos ketvirčius nuplauname, nusausiname..
Minkštą sviestą sumaišome su žolelėmis, citrinos sultimis ir išspaustu česnaku. Šiuo mišiniu gerai ištriname vištieną.
Dedame į skardelę ir uždengiame folija. Kepame apie 30 min. Likus iki kepimo pabaigos 10 min. nuimame folija, uždedame citrinos griežinėlius ir dedame atfal į orkaitę, kad šiek tiek paskrustu. Temparatūrą sumažiname iki 180 C.
Valgome su norimu garnyru.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...