Thursday, 6 December 2018

Bananiniai keksiukai su žemės riešutų sviestu.

Šie keksiukai tiesiog nuostabūs. Labai greitai paruošiami, puikiai atrodo, o skonis... Mmmm, priverčia užsimerkti iš malonumo.
Tikrai nuoširdžiai siūlau juos pasigaminti ir pasimėgauti su puodeliu kavos.

12 vnt, laikas apie 45 min.

1.5 st. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
80 gr. kambario temperatūros sviesto,
1/3 st. žemės riešutų sviesto, 
1/2 st. cukraus,
1 kiaušinis,
1 a.š. vanilinio cukraus,
1/2 st. kefyro ( galite keisti nat. jogurtu),
2 nedideli bananai.

Minkštą sviestą išplakame su žemės riešutų sviestu iki vientisos masės. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome. Įmušame kiaušinį ir gerai suplakame. Supilame kefyrą ir vėl gerai viską išmaišome. Sutriname šakute bananus ir įmaišome į masę.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir įmaišome į masę, maišydami šaukštu, kad neliktu sausų miltų.
Keksiukų skardą ištiesiame popierinėmės keksiukų formelėmis ir supilame tešlą į kiekvieną formelę 2/3 tūrio.
Kepame 25 min. 180 C. orkaitėje.
Atvėsiname ant grotelių.
p.s. jei norite puošti kaip aš, tada sumaišykite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir maistiniais dažais. Ir konditerinio švirkšto pagalba užspauskite kremo ant atvėsusių keksiukų.




2 comments:

  1. Prasau pasidalinkite originalo nuorada, is kur emete recepta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tai kad aš jo nežinau, nes receptas dar kai nerašiau blogo buvo užrašytas į užrašų knygelę, o tada autoriai net nebuvo man svarbūs, nes negalvojau apie jokius blogų rašymus.Kai žinau autorius, visada parašau.

      Delete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...