Žiema įsibėgėja ir norisi kažko šilto, kad sušiltu ne tik namai, bet ir kūnas. Nors Lietuvoje jau yra sniego, pas mus Anglijoje jo pranašauja tik savaitgalį. Visi labai laukiame sniego ir tos šventinės dvasios.
Šiandieną be priežasties šypsausi, kaimynus apdalinau dovanomis, o vėliau kepsiu sausainius. Nes nekasdien tokia gera nuotaika be priežasties.
Tad šį kartą dalinuosi puikiu kukuliukų receptu, kuris sužavėjo mano šeimą. Žinau, kad pamačius maltą mėsą kartais norisi tiesiog užsimerkti, nes galva jau nesugalvoja ką iš jo pagaminti, o kotletai jau kaip ir nusibodo. Tad šį kartą išbandykime azijos virtuvės kukulius su aštriu padažu.
4 asmenims, 30 min.
500 gr. kiaulienos faršo,
1 raudonas svogūnas,
2 didelės skiltelės česnako,
1 a.š.tarkuoto imbiero,
1/2 v.š. sezamų aliejaus,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepimui.
Padažas:
3 v.š. sezamų aliejaus,
1 v.š. tarkuoto arba išspausto česnako,
1 v.š. tarkuoto imbiero,
2 v.š. medaus ( naudojau Brolių medus medų su imbieru),
1 a.š. aitrios paprikos miltelių,
2 v.š. raudono vyno acto,
1/2 v.š. kukurūzų krakmolo.
Kukuliukams sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Masė turėtu gautis minkšta.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite suformuotus nedidelius kukuliukus. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 C. orkaitėje apie 10 - 15 min.
Padažui prikaistuvyje sumaišykite aliejų, česnakus ir imbierą ir maišydami kaitinkite porą minučių. Sudėkite paprikos miltelius, medų, actą bei kukurūzų krakmolą ir kaitinti iki, kol padažas pradės tirštėti.
Į prikaistuvį su padažu sudėti kukuliukus ir gerai išmaišyti.
Tiekti uždėjus ant makaronų ir apšlakstyti likusiu padažu.
Šaltinis:soufflebombay.com
No comments:
Post a Comment