Monday, 19 November 2018

Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru.

5 diena be mėsos. Mano iššūkis eina į pabaigą. Džiaugiuosi, kad paklausiau vyro ir priėmiau šį iššūkį.
Žinokit ne taip ir baisiai pasiilgau aš tos mėsos :)
Turėjau šaldymo kameroje lydekos, tad sugalvojau, kad būtu gerai ją paruošti kaip nors skaniai. Uošvis su vyru prikalbėjo, kad lydeka turi daug kaulų ir bus vargo su ja, kad paprastai kepti gal nereikėtu. Tada aišku lieka maltinukai.
Ieškojau idėjų internete, bet staiga prisiminiau, kaip viename tinklaraštyje buvau radusi puikų maltinukų receptą ir kažkur jį turiu užsirašiusi. Puoliau ieškoti. Radau. Pakeičiau šiek tiek pagal savo skonį ir valioooooo, turime nuostabaus skonio maltinukus.

8 vnt. apie 30 min. + garinimas.

500 gr. garintos lydekos filė,
2 kiaušiniai,
1 svogūnas,
2 riekės baltos duonos,
50 ml. vandens,
džiuvėsėlių apvoliojimui,
druskos pagal skonį,
maltų pipirų pagal skonį,
žuvies prieskonių mišinio,
150 gr. žalių žirnelių,
aliejaus kepimui.

Lydekos filė sumalame  ( aš naudojau garintą, tad lengvai išsiėmė visi kauliukai) kartu su svogūnu.
Duoną užpilame vandeniu ir išmirkome. Nuspaudžiame gerai ir sudedame į žuvies masę. Mušame kiaušinius, beriame prieskonius ir gerai išmaišome.
Žirnelius išverdame, perliejame šaltu vandeniu ir su trintuvu sutriname.
Imame drėgnomis rankomis žuvies masės, dedame šaukštą žirnelių masės ir padarome maltinukus. Apvoliojame džiuvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame maltinukus iš abiejų pusių.
p.s. jei faršas žuvies perminkštas - įberkite džiuvėsėlių.
Tiekite su norimu garnyru.



Šaltinis:aj-receptai.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...